Франция ще се бори с бича на тероризма. Това заяви в обръщение към нацията президентът Франсоа Оланд. Той заяви, че случилото се в Ница е терористичен акт.

Очевидно е, че ние сме длъжни да направим всичко, за да се борим с тероризма. Франция получи удар точно на Деня на Бастилията, заяви Франсоа Оланд.

Той все пак отново припомни, че Париж ще засили своите удари срещу Ислямска държава в Сирия и Ирак. Оланд обяви, че ще продължи извънредното положение с нови три месеца.

Съветът на мюсюлманите във Франция осъди варварския акт и призова всички свои членове да се молят за душите на невинните жертви по време на петъчната молитва.

Президентът на ЕС Доналд Туск заяви, че ЕС и Франция остават единни в борбата срещу тероризма.

Това е тъжен ден за Франция, за Европа, за всички нас, и тук в Мoнголия. А трагичният парадокс е, че обект на атаката са били хора, празнуващи свободата, равенството и братството. Заставаме зад семействата на жертвите, зад френския народ и правителството в борбата им срещи насилието и омразата, посочи Доналд Туск.

Делегацията на ЕС, която участва на срещата на АСЕМ в Монголия почете с една минута паметта на загиналите.

При нападението в Ница най-малко 77 души бяха убити, а други 100 ранени. Най-малко 42 от ранените са в критично състояние, отбелязва в. "Фигаро".