Още четирима души са задържани заради нападението в базиликата Нотр Дам във френския град Ница, съобщиха във вторник BFM TV и Agence France Presse (AFP), цитирани от "Ройтерс".

Нападател с викове "Аллаху Акбар" обезглави жена и уби други двама в четвъртък, във втората смъртоносна атака на Франция от две седмици с ислямистки мотив. 21-годишният нападател от Тунис бе прострелян от полицията и в момента е в критично състояние в болница.

Последните арести са извършени в департамента Вал д'Уаз (столицата на Ил дьо Франс). Един от задържаните - 29-годишен мъж - е заподозрян в контакти с извършителя. Трима други са задържани в апартамента му. Разследването на инцидента се извършва от Националната антитерористична прокуратура на Франция.

Като част от разследването, според властите, полицията е задържала още шестима души миналата седмица, но няколко дни по-късно трима от тях са освободени.

Според Le Figaro нападателят е пристигнал в Ница няколко дни преди нападението. Ден преди нападението той е забелязан близо до базиликата. Нападателят пристига във Франция от италианския остров Лампедуза. Преди това той живее със семейството си в тунизийската провинция Сфакс.

Нови арести във Франция във връзка с терористичната атака в Ница

Нови арести във Франция във връзка с терористичната атака в Ница

Арестувани са още двама