Петима души общо се издирват вече за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, предаде Daily Mail.

Полицията във Великобритания издирва още двама, за които до момента е известно, че са влезли в Кралството като туристи през март миналата година и вероятно са се завърнали в Русия.

Предполага се, че тяхната роля в нападението е по-малка. 

Всички издирвани са руски граждани. 

Очаква се правителството да бъде уведомено за новите разкрития. 

Вчера беше съобщено, че третият агент на руските спецслужби, който е свързан с отравянето в Солсбъри, е останал във Великобритания след покушението.

По информация на изданието, офицер с измисленото име Сергей Федотов е пристигнал на Острова едновременно с другите двама - Александър Петров и Руслан Боширов. Трябвало е да се върне заедно с тях в Москва, но непосредствено преди полета е отменила регистрацията си.

Вероятно Федотов е останал в страната поне няколко дни след покушението.

 Третият отровител на Скрипал е останал във Великобритания след покушението

Третият отровител на Скрипал е останал във Великобритания след покушението

Поне няколко дни...

Припомняме, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество "новичок" на 4 март 2018 г.

Британските спецслужби установиха, че "Боширов" в действителност е подполковникът от руското Главно разузнавателно управление Анатолий Чепига. Александър Мишкин пък е пътувал до Великобритания под името Александър Петров.

Първоначално Кремъл упорито отричаше, че атаката в Солсбъри е осъществена от руснаци и дори обвиняваше Запада, че е организирал нападението. След разкриването на двамата руснаци, Москва направи опит да ги представи за случайни туристи. След продължаващите разкрития за участието на руските спецслужби в отравянето, Путин излезе с изявление, в което нападна Скрипал като "мерзавец" и "предател".