Третият агент на руските спецслужби, който е свързан с отравянето на Сергей Скрипал в Солсбъри, е останал във Великобритания след покушението, съобщава в. "Telegraph".

По информация на изданието, офицер с измисленото име Сергей Федотов е пристигнал на Острова едновременно с другите двама - Александър Петров и Руслан Боширов. Трябвало е да се върне заедно с тях в Москва, но непосредствено преди полета е отменила регистрацията си.

Вероятно Федотов е останал в страната поне няколко дни след покушението.

Руските агенти били по петите на Скрипал и в Чехия

Руските агенти били по петите на Скрипал и в Чехия

Пристигнали в Чехия в средата на октомври 2014 г.

Напомняме, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество "новичок" на 4 март 2018 г.

Британските спецслужби установиха, че "Боширов" в действителност е подполковникът от руското Главно разузнавателно управление Анатолий Чепига. Александър Мишкин пък е пътувал до Великобритания под името Александър Петров.

Първоначално Кремъл упорито отричаше, че атаката в Солсбъри е осъществена от руснаци и дори обвиняваше Запада, че е организирал нападението. След разкриването на двамата руснаци, Москва направи опит да ги представи за случайни туристи. След продължаващите разкрития за участието на руските спецслужби в отравянето, Путин излезе с изявление, в което нападна Скрипал като "мерзавец" и "предател".