Тялото на Мейв Кенеди Маккийн, внучка на убития кандидат за президент Робърт Ф Кенеди, е намерено в Мериленд, съобщава БиБиСи.

40-годишната и осемгодишният й син за последно са видени в четвъртък вечерта да карат в кану край залива Чесапийк.

След мащабна издирвателна операция полицията съобщи, че тялото й е намерено във водата на около 2,5 мили южно от мястото, откъдето са тръгнали.

Длъжностните лица ще продължат да търсят изчезналия й син Гидиън.

Внучката на Робърт Кенеди изчезна с кану в Атлантическия океан

Внучката на Робърт Кенеди изчезна с кану в Атлантическия океан

Заедно с нея е бил осемгодишния ѝ син

Маккийн бе дъщеря на Катлийн Кенеди Таунсенд, бивш губернатор в Мериленд. Работи като адвокат по обществено здраве и права на човека и е изпълнителен директор на Глобалната здравна инициатива на университета Джорджтаун.

Тя бе отседнала със семейството си в къщата на майка си в Шади Сайд, Мериленд, когато изчезна.

Съпругът ѝ Дейвид Маккийн заяви в публикация във "Фейсбук", че са се "самокарантирали" далеч от обичайното си местожителство във Вашингтон, за да предоставят на децата си повече място.

Той коментира, че съпругата и синът му са изчезнали след опит да извадят топка, с която са играли. "Те се качиха на кану, като възнамеряваха просто да извадят топката и по някакъв начин бяха изтласкани от вятър или отлив... Около 30 минути по-късно те бяха забелязани от сушата, човек, който ги видя далеч от брега и извика полиция."

Длъжностни лица потвърдиха, че преобърна лодка, съответстваща на описанието, е намерена в четвъртък вечерта, часове след като те изчезнаха. Използвани са лодки, хеликоптери и технология за подводен сонар за намиране на майката и синът й.

Поредна смърт в семейство Кенеди - почина 22-годишната внучка на Робърт Ф. Кенеди

Поредна смърт в семейство Кенеди - почина 22-годишната внучка на Робърт Ф. Кенеди

В гимназията, Кенеди Хил пише за борбата си с депресията и психичните заболявания

Кетлин Кенеди Таунсенд отдаде почит на дъщеря си миналата седмица след новината, че спасителната операция е станала издирвитална на тела. В изявление тя каза, че дъщеря й е посветила живота си на най-уязвимите в обществото.

"Сърцето ми е смазано, но все пак ще се опитаме да призовем Божията благодат и каквато сила имаме, за да почетем надеждата, енергията и страстта, с които Мейв и Гидиън бяха в света"..

Конгресменът Джо Кенеди, братовчед на Маккийн, също отдаде почит.

Дейвид Маккин, обявявайки инцидента в петък, определи жена си като "всичко" и коментира, че малкият му син е едновременно "смел" и "дълбоко състрадателен".

Семейството на Кенеди с години бе обхваната от поредица от трагедии.

Дядото на Мейв Маккийн, сенаторът от Ню Йорк Робърт Ф Кенеди, бе убит през 1968 г.

Смъртта му настъпва по-малко от пет години, след като брат му, президентът Джон Ф Кенеди, също бе застрелян.

50 г. от убийството на Боби Кенеди

50 г. от убийството на Боби Кенеди

На 5 юни 1968 г. Боби Кенеди печели първичните избори