Властите в Азербайджан и Узбекистан дадоха съгласие да се разкрият избирателни секции в сградите на българските посолства в двете столици - Баку и в Ташкент. На 4 април 2021 г. българските граждани, които пребивават тези две страни, ще могат да упражнят правото си на глас, съобщиха от МвНР.

Във връзка с продължаващата пандемия от COVID-19, посолствата имат готовност да предприемат всички необходими мерки за осигуряване на безопасно гласуване и спазване на епидемиологичните изисквания, се казва още в съобщението.

Българите в Турция могат да гласуват за нашия парламент и в помещения извън мисиите ни

Българите в Турция могат да гласуват за нашия парламент и в помещения извън мисиите ни

Анкара, Истанбул, Одрин, Бурса

По-рано съгласие за провеждане на избори в посолствата ни дадоха властите на Румъния, Испания, Грузия, Словения, Турция и РС. Македония.

Междувременно стана ясно, че българите в Молдова ще могат да гласуват в посолството ни в Кишинев и в консулството на България в Тараклия.

Молдовските власти предупреждават, че ако по време на изборите бъде обявено извънредно положение на цялата територия на Република Молдова или в определени части на страната, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение.

Българите в Молдова могат да гласуват в Кишинев и в Тараклия

Българите в Молдова могат да гласуват в Кишинев и в Тараклия

Ако бъде обявено извънредно положение, трябва да се съобразят