Британският евроскептик Найджъл Фараж възобновява Партия "Брекзит", като този път тя ще се бори срещу пълното затваряне на Великобритания заради коронавируса.

Новата партия ще се казва "Реформирай Обединеното кралство" (Reform UK), предаде "Ройтерс".

Новата партия ще подкрепи политика zа целенасочена защита от коронавирус само за най-уязвимите и "стаден имунитет" за останалите, пишат Фараж и председателят на партията Ричард Тис в статия за The Telegraph в неделя.

Припомняме, че британският премиер Борис Джонсън налага едномесечна национална блокировка в Англия следващата седмица, след като учените предупредиха, че коронавирусът се разпространява по-бързо от най-лошите им прогнози.

Борис Джонсън обмисля нова едномесечна блокада на цяла Англия

Борис Джонсън обмисля нова едномесечна блокада на цяла Англия

Заради бързото разпространение на COVID-19

Пандемията се разпространява в повечето части на Великобритания, където официалният брой на загиналите от 46 299 е най-високият в Европа.

Очаква се Джонсън да проведе пресконференция в понеделник, за да обяви новите мерки, които биха позволили да останат отворени само основни магазини и училища, детски ясли и университети, пише в. "Таймс"

Новите мерки все още са в процес на обсъждане и не е взето окончателно решение, пише вестникът, позовавайки се на висш държавен източник.

Понастоящем правителството има тристепенна система от ограничения за местните райони в Англия, като ниво 3 е най-високо. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия провеждат свои собствени политики за борба с пандемията.