Управляваното от Хамас здравно министерство в Газа в събота съобщи за първата жертва на COVID-19 в крайбрежния анклав, съобщава информационна агенция Xinhua.

Починалата е 77-годишна жена от Хан Юнис в южната част на Ивица Газа. Жената се е завърна от Египет миналата седмица през ГКПП Рафах. Приета е в болница и там е починала.

Общо 55 души в Газа са заразени с коронавирус от 5 март, се казва в съобщението. Досега 16 пациенти са се възстановили от COVID-19 в Газа, докато останалите са в стабилни условия.

Първи случаи на коронавирус потвърдиха в ивицата Газа

Първи случаи на коронавирус потвърдиха в ивицата Газа

Това са двама 30-годишни мъже

Преди това местните власти обявиха нов набор от предпазни мерки на фона на опасенията относно разпространението на новия коронавирус в крайбрежния анклав.

По-рано Хамас затвори училища, джамии и сватбени зали и забрани големи улични сбирки, за да спре разпространението на вируса, но не наложи блокиране на два милиона жители на Газа, като заяви, че все още не е необходимо.

Починалите от вируса в палестинските територии са петима, като двама са в Юдея и Самария, едната в Газа и две в Източен Йерусалим.