Един от служителите в щаба на НАТО в Брюксел е заразен с коронавирус, съобщиха от централата на Алианса.

Мъжът е бил на почивка в Северна Италия, почувствал се неразположен и в края на миналата седмица е тестван, защото са започнали симптоми, подобни на треска. Той е останал под карантина в дома си. Той ще работи от дома си.

Целият състав на щаб-квартирата на НАТО е информиран за случая на положителна проба на коронавирус. В щабквартирата на НАТО продължават да следят ситуацията и да предприема всички необходими мерки. 

За споделено решение за коронавируса призоваха световни лидери във видеовръзка

За споделено решение за коронавируса призоваха световни лидери във видеовръзка

Над 13 000 души са под карантина в Румъния, Италия засилва мерките

За да гарантират сигурността на състава и на посетителите, в централата на НАТО в Брюксел вече предприе превантивни мерки в централата, основани на препоръки от Световната здравна организация (СЗО), за да намали риска от по-нататъшното разпространение на инфекцията.

Те включват временно спиране на пътуването на определени служители, насърчаване на персонала да работи от вкъщи и временно спиране на групови посещения в щаба на НАТО в Брюксел. Оставаме в тесен контакт с белгийските власти. НАТО има стабилни мерки и планове за непрекъснатост на работата, които гарантират, че нашата основна дейност продължава, се казва в изявлението от щаб-квартирата на Пакта. 

Иран освободи 70 000 затворници заради коронавируса

Иран освободи 70 000 затворници заради коронавируса

Раиси не разкри подробности дали и кога освободените ще бъдат върнати в затвора

По-рано бе съобщено, че началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Италия ген. Салваторе Фарина е диагностициран с коронавирус.