Британският премиер Борис Джонсън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин очаквано се сблъскаха остро по темата "Брекзит" в петък вечерта в последния дебат преди предсрочните избори, които ще се проведат през следващата седмица.

Борис Джонсън обяви за "пълна глупост" разкритията на Корбин за Брекзит

Борис Джонсън обяви за "пълна глупост" разкритията на Корбин за Брекзит

Щрихи от предизборната кампания във Великобритания...

Те потвърдиха вижданията си за бъдещето на Великобритания след напускането на Европейския съюз.

Джонсън, консерватор, който подкрепя излизането на Великобритания в договорения срок до 31 януари, се опита да представи Корбин като политик без твърда позиция за Брекзит, който ще хвърли Кралството в по-голяма несигурност.

Консерваторът-ветеран Джон Мейджър призова за отпор срещу Брекзит

Консерваторът-ветеран Джон Мейджър призова за отпор срещу Брекзит

Бивш премиер и лидер на консерваторите…

Корбин за пореден път заяви, че Джонсън се стреми да постигне търговска сделка със САЩ, която може да навреди на интересите на Великобритания.

Джонсън обвини Корбин в провал като лидер заради това, че не е успял да овладее антисемитизма в своята партия. Корбин отвърна, че "провалът на лидерството е, когато използвате расистки забележки", както Джонсън е направил с оскърбително обиден език. В статия от списанието миналата година той обиди забрадените мюсюлманки, като ги нарече "пощенски кутии за писма".

Модераторът на BBC Ник Робинсън обяви, че избирателите са изправени пред "невъзможен избор" между двама непопулярни лидери.

Не искам да се намесвам на парламентарните избори във Великобритания, увери американският президент Доналд Тръмп.

Снимка 456432

Източник: EPA/БГНЕС

Американският лидер също така увери, че Националната здравна служба на Обединеното кралство няма да бъде на масата за преговори, дори и ако Лондон предложи.

Експремиерът на Великобритания Джон Мейджър призова британците да не подкрепят решението за Брекзит. Той апелира също избирателите да не подкрепят сегашния премиер Борис Джонсън - лидер на Консервативната партия, която е оглавявал и самият Мейждър, предаде радио Свободна Европа.

Основните партии не заслужават да спечелят вота във Великобритания. Нито консерваторите, нито лейбъристите. Това обяви бившият британски премиер Тони Блеър.

Той изрази подкрепата си за независими кандидати и тактическо гласуване срещу политиците, подкрепящи Брекзит.

Експремиерът обърна внимание на факта, че Брекзит няма да приключи на 31 януари, тъй като още текат преговори.