Премиерът на Австралия Скот Морисън заяви, че родителите в страната ще получат безплатна детска грижа, информира Би Би Си.

Новата мярка струва на правителството 1,6 милиарда австралийски долара (960 милиона щатски долара). Правителството ще плати на детските градини и центрове, за да се гарантира, че ще останат отворени. Родителите няма да плащат нищо.

Проучване в Британия и Австралия: Изолацията трябва да стане социална норма

Проучване в Британия и Австралия: Изолацията трябва да стане социална норма

Oбществото трябва да се убеди да спазва правила, за да не загинат твърде много хора

Морисън увери родителите, че достъпът до детска грижа ще бъде за много месеци напред.

В Австралия има повече от 5100 случая на заразени с коронавирус, а 24 души са починали, 520 са се възстановили. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 827 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 40 000. Регистрирани са случаи в 205 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 941 000 случая и над 47 000 починали в 180 държави, възстановили са се повече от 195 000.

Австралия подпомага безработните с повече от $1800 на месец

Австралия подпомага безработните с повече от $1800 на месец

С парите ще се помогне на бизнеса да задържи работниците си. Плащането представлява около 70% от средната заплата и около 100% от средната заплата в най-засегнатите сектори - търговията на дребно и туризъм

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".