Руският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница малко след пристигането си на срещата на Г-20 в Бали, съобщават "Асошиейтед прес" и "Ройтерс".

Длъжностни лица в индонезийското правителство и медицински служители, пожелали анонимност, тъй като не са упълномощени да коментират публично здравословните проблеми на Лавров, заявиха, че руският първи дипломат страда от сърдечно заболяване. Съобщава се, че Лавров се лекува на остров Бали.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обаче отрече информацията, наричайки я "върха на фалшивостта".

Путин няма да участва в срещата на Г-20 и по видеовръзка

Путин няма да участва в срещата на Г-20 и по видеовръзка

Причината бил графикът на руския лидер

Аз и Сергей Виктрович (Лавров - б.р.) четем новините и не можем да повярваме на очите си, възмути се тя.

ТАСС уточни, че Лавров е бил в хотелската си стая и се е подготвял за срещата на Г-20.

Губернаторът на Бали обаче твърди, че Лавров е в болница за "медицински преглед".

Самият Лавров припомни, че в продължение на десетилетие западните медии невярно са твърдели, че 70-годишният Путин е болен.

Това е игра, която не е нова в политиката, заяви той с иронична усмивка. Западните журналисти трябва да бъдат по-правдиви - те трябва да пишат истината, настоя министърът.

72-годишният Лавров, който пристигна в Бали снощи, изтъкна, че западните медии гледат частично на събитията и игнорират гледната точка на Русия.

Руският външен министър е в Бали вместо президента Владимир Путин, който предпочете да се въздържи от потенциално неудобни срещи с други световни лидери, които ще присъстват на събитието.

Западните лидери категорично се противопоставят на решението на Русия да нахлуе в Украйна на 24 февруари и осъждат зверствата, извършени оттогава насам.

Путин няма да ходи на срещата на Г-20

Путин няма да ходи на срещата на Г-20

Вместо него делегацията ще оглави Лавров