Владимир Путин коментира, че присъствието на ново хиперзвуково оръжие в Русия влияе върху ситуацията в света и я променя. Русия вече работи върху "противоотрова" на бъдещите хиперзвукови оръжия на други страни.

Според него Байдън говори за готовност за диалог по Нов СТАРТ и Русия също е готова за това.

Президентът заяви, че надпреварата във въоръжаването е започнала с оттеглянето на САЩ от Договора за противоракетна отбрана.

10-годишният Миша от Курск пита Путин защо другите държави "не харесват толкова Русия", след като страната не им прави нищо лошо.

Президентът отговаря: "Мога веднага да кажа, че хората в много страни по света обичат Русия. Ако разговаряме и спорим с някои големи чичковци и лелички, по правило, те са наши колеги. Възрастните просто изясняват нещата помежду си."

В САЩ виждат "превю на края на цивилизацията" в изстрелване на руските ракети "Булава"

В САЩ виждат "превю на края на цивилизацията" в изстрелване на руските ракети "Булава"

"Хубаво е, че беше просто изпитание"

Путин заяви, че руският военен бюджет е по-малък от този на САЩ, Китай, Саудитска Арабия, Франция и Япония, нямам как Русия категорично да се нарече агресивна държава.

"Знаете ли с колко военен бюджет разполагаме - 46 милиарда долара. Великобритания има много повече. САЩ - 770 милиарда. Русия по военни разходи е някъде на шесто място в света. САЩ, Китай, Саудитска Арабия, Великобритания, Франция, Япония - всички са пред нас. И така, кой е бял и пухкав и кой е агресивен? Е, просто не сме агресивни".

Путин завърши голямата си пресконференция за 4 часа и 29 минути, той отговори на повече от 50 въпроса от журналисти, както и на граждани. През декември 2019 г. той разговаря с репортери в продължение на 4 часа и 18 минути.

Рекордът по продължителност все още е от 2008 г. - 4 часа и 40 минути.

Путин: Руската армия е от най-ефективните

Путин: Руската армия е от най-ефективните

Той не е решил дали да се кандидатира през 2024 г., не дели лидерите на добри и лоши, а "Северен поток 2" е добър за Германия