Радосвета Василева е с мярка за неотклонение в Сърбия.

Дъщерята на банкера Цветан Василев е с наложена мярка за неотклонение в Сърбия. Василева обаче не е в ареста. Това стана ясно от новосъздадения блог на дъщерята на банкера.

В блога си Радосвета Василева посочва, че властите в Сърбия са ѝ обяснили, че за нея е издадена червена бюлетина на Интерпол.

Припомняме, Василева се издирва от началото на месец август с европейска заповед за арест. Тя е обвинена в пране на пари.

СГС отказа да разгледа жалбата на Радосвета Василева за задържането ѝ

СГС отказа да разгледа жалбата на Радосвета Василева за задържането ѝ

Жалбата е процесуално недопустима, тя е преждевременно подадена и разглеждането ѝ се явява безпредметно

Василева разказва още, че отишла в Сърбия, за да се види с баща си за неговия рожден ден, който е на 12 август. Когато пристигнала в Сърбия Василева отишла до полицията, за да се регистрира, но тогава разбрала, че се издирва с ЕЗА.

След като се изяснило, че Василева се издирва, съдебните власти в Сърбия решили тя да не бъде задържана, но и да не напуска Белград.

Дъщерята на банкера обяснява, че е станала интересна на българските власти заради задвижването на процедурата по американския закон "Магнитски".

Радосвета Василева обжалва заповедта за ареста си

Радосвета Василева обжалва заповедта за ареста си

В СГС чакат материалите по обвинението срещу Василева, за да насрочат делото

Според Василева проблемите за семейството ѝ идват от това, че баща ѝ Цветан Василев "отказал да прехвърли активите на КТБ на мафията". По думите ѝ инициатор на атаката срещу Василев бил Делян Пеевски, който си сътрудничил с прокуратурата.

Стана ясно и че семейство Василеви са завели дела в Европейския съд по правата на човека, съобщи БНР.