Растящата зависимост от електричеството води Англия към катастрофа поради нарастващата зависимост на страната от електричеството. Това предупреждение е издадено от независима комисия по изменението на климата, пише The Daily Telegraph. Тази тенденция се дължи главно на смяната на бензиновите и дизеловите превозни средства, както и на газовите котли с електрически алтернативи. Обединеното кралство планира постепенно да премахне използването на въглеводородни горива. Но при прехода правителството трябва да се увери, че новата система ще издържи на природни катаклизми и няма да доведе до прекъсване на електрозахранването, казват експертите.

Те се опасяват, че изменението на климата ще доведе до по-интензивни природни събития като наводнения и урагани. В резултат на това хиляди хора рискуват да останат без ток, ако британските власти не започнат да адаптират страната към новите условия, което досега не са направили.

Авторите на документа също така настояват правителството да проектира сгради за по-добра защита срещу топлинните вълни. Освен това те твърдят, че Великобритания днес е по-малко подготвена за изменението на климата, отколкото преди пет години. Авторите на доклада настояват, че по-нататъшното изменение на климата е "неизбежно", дори ако въглеводородните емисии могат да бъдат намалени.

Следователно правителството трябва да бъде "реалистично" в оценката на заплахите за доставките на храни и вода, инфраструктурата и общественото здраве. "Някой трябва да прегледа цялата система - от нашата къща и автомобил до новите възобновяеми енергийни източници, които ще бъдат изградени, а не отделните й елементи, които се експлоатират от различни частни компании. Когато планирате нашия изцяло електрически свят, трябва да се има предвид, че повреда във всяка част на системата може да има много по-големи негативни последици", обяснява професор Джулия Кинг, заместник-председател на комисията.