Русия няма да се меси във вътрешите работи на Армения. Това заяви опозиционният лидер Никол Пашинян, цитиран от "Ройтерс". Той е получил уверението по време на срещата си с руски представители. 

Армения е близък руски съюзник, а подалият след многохилядни масови протести оставка премиер Серж Сарксян бе обвиняван и като човек на Кремъл.

"Имах среща с представител от Москва и получих увереност, че Русия няма да се намеси във вътрешните работи на Армения", каза Пашинян пред протестиращите, събрани на републиканския площад в центъра на Ереван.

Арменска партия напусна управляващата коалиция

Арменска партия напусна управляващата коалиция

Масови протести доведоха до оставка на правителството

Руският президент Владимир Путин говори по телефона по-рано по телефона с арменския си колега Армен Саркисян и двамата се съгласиха, че политическите сили в Армения трябва да покажат сдържаност и да бъдат готови да решат кризата чрез разговори, каза Кремъл.

Армения, Русия стои зад теб. Това заяви Путин, който не пропусна да коментира темата. Следим внимателно ситуацията, увери той. 

Вчера стана ясно, че една от партиите на пуска управляващата коалиция и настоява за избор на по-приемлив премиер, който да насрочи изборите. 

Пашинян вече бе номиниран от парти2ята си като кандидат.