Повече от 95% от пациентите с коронавирус, хоспитализирани в Московска област са неваксинирани. Това обяви в понеделник по време на среща с правителството на Московска област и ръководителите на градски области, губернатора на региона Андрей Воробьов, съобщава ТАСС.

"Това, което е тревожно, е много сериозен спад в процента на ваксинация срещу коронавирус. Ясно е, че много е казано в това отношение, трябва да бъдем възможно най-коректни. В същото време виждаме, че повече от 95% от хората, които са хоспитализирани или са на механична вентилация са неваксинирани", каза той.

Путин обясни на Ердоган, че не се е разболял от Covid защото е ваксиниран

Путин обясни на Ердоган, че не се е разболял от Covid защото е ваксиниран

И добави, че приближените му закъсняли с реваксинацията и се разболяли

Той подчерта, че изборът да се ваксинирате е очевиден. "Но животът е подреден по такъв начин, че не всеки е взел решение за това досега", каза губернаторът.

Около 60% от хората на възраст над 60 години в Русия вече са ваксинирани срещу коронавирусна инфекция. Това съобщи в понеделник министърът на здравеопазването Михаил Мурашко.

Социалните работници в Москва възобновиха работата си, за да информират за възможностите за ваксинация срещу COVID-19. Това се съобщава на официалния сайт на кмета на Москва.

Русия в най-тежка Covid вълна, призовава гражданите да се ваксинират и да носят маски

Русия в най-тежка Covid вълна, призовава гражданите да се ваксинират и да носят маски

Предупреждава, че Covid, смесен с други заболявания, променя хода на тяхното протичане, дори за известни вируси

"Социалните работници, служителите на отделите за дълголетие в Москва от столичните центрове за социални услуги информират възрастните граждани за ползите от ваксинацията, ако желаят, те помагат да се запишат за ваксинация в поликлиниката, а също така обясняват как да получат здравни грижи. Важно е да се отбележи, че ваксинацията е безплатна."

Социалните сътрудници проведоха обиколки на възрастни граждани от врата до врата и ги информираха за възможностите за безплатна ваксинация срещу коронавирус.

Русия не спира да чупи черния си COVID-19 рекорд

Русия не спира да чупи черния си COVID-19 рекорд

В страната са починали 210 000 души от началото на епидемията