Американската администрация, след като поиска от Конгреса 715 млрд. долара за военни нужди, "обяви цената" на русофобията и синофобията за американските граждани. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Разрушаването на отношенията с Русия и Китай ще струва на американските данъкоплатци допълнителни 715 милиарда долара. Всичко това, с националния дълг на САЩ, който през септември 2020 г. се повиши до 26,9 трилиона долара.", - написа тя в петък на страницата си във Facebook.

В предложенията за бюджет на Белия дом се посочва, че Министерството на отбраната на САЩ ще се стреми да ограничи дестабилизиращото поведение на Русия.

Русия предупреди, че може да се намеси в Източна Украйна

Русия предупреди, че може да се намеси в Източна Украйна

Западни държави призоваха за сдържаност, след като Украйна алармира

САЩ информираха Турция, че два от нейните военни кораби ще преминат през турските проливи следващата седмица, за да бъдат разположени в Черно море до 4 май, заяви Анкара в петък, докато Русия трупа военни сили на източната граница на Украйна, съобщава "Ройтерс".

Наскоро пламна насилие между украинските войски и подкрепяните от Русия сепаратисти в украинския регион Донбас. Германия поиска Русия да изтегли войските си, докато Москва обвини Киев в провокации.

Вчера висш представител на Кремъл допусна нахлуване на руски войски в Украйна, като заяви, че при определени обстоятелства Русия може да бъде "принудена да защити гражданите си в Източна Украйна".

Послания за солидарност с Украйна отправиха водещите сили на Алианса САЩ и Великобритания, както и от Европейския съюз.

Китай обвини САЩ в причиняване на хуманитарни катастрофи чрез военни интервенции в доклад от петък, който е най-новата критика на Пекин във все по-спорните отношения с администрацията на Байдън.

В доклада на подкрепеното от правителството Китайско общество за изследвания на правата на човека се казва, че чуждестранните войни, започнати под знамето на "хуманитарна интервенция", не само са стрували на воюващите страни голям брой военни животи, но и са причинили изключително сериозни цивилни жертви и материални щети, водещи до ужасяващи хуманитарни бедствия.

Русия определя изявленията на САЩ за Олимпиадата в Китай за невероятна вулгарност

Русия определя изявленията на САЩ за Олимпиадата в Китай за невероятна вулгарност

Захарова: Демокрациите на НАТО, всъщност режими, от десетилетия градят собственото си благополучие с кръв

"Егоизмът и лицемерието на Съединените щати бяха изцяло осветлени чрез тези войни", се казва в доклада, в който се цитира списък на това, което те наричат американска агресия, от интервенцията в Гърция през 1947 г. до опозицията си срещу венецуелското правителство през 2019.