Руски разследващи нахлуха в офиса на опозиционера Алексей Навални в Москва, а полицията влезе в склад, където активисти обявиха, че властите са конфискували предизборни материали, съобщава Ройтерс.

Навални, който организира два големи антиправителствени протеста през последните месеци, в момента излежава 25-дневна присъда в ареста за повторно нарушаване на закона за организиране на публични срещи. В петък се очаква да бъде освободен.

Навални без шанс да бъде допуснат до президентските избори в Русия

Навални без шанс да бъде допуснат до президентските избори в Русия

Това обявиха от руската ЦИК

Опозиционерът обяви, че иска да участва на президентските избори през март 2018 г., но Централната избирателна комисия констатира, че той не може да се кандидатира, тъй като има присъда за злоупотреби. Според Навални решението е политически мотивирано.

30 дни арест за Алексей Навални

30 дни арест за Алексей Навални

Опозиционерът беше арестуван

Неговите поддръжници планират серия от събития в събота, включително разпространение на 5 милиона копия на първия тираж на предизборен вестник.

Леонид Волков, съюзник на Навални, заяви, че властите системно нахлуват в офиси в руските градове, за да конфискуват документи и литература на активистите.

Закопчаха Навални пред дома му на отиване на протест в Москва
Обновена

Закопчаха Навални пред дома му на отиване на протест в Москва

Над 200 ареста на протести в различни градове

Той добави, че поддръжниците на Навални няма да отменят заплануваните за уикенда събития в Москва и цяла Русия.

Полицейски служител пред офиса заяви, че той и колегите му са нахлули в офиса във връзка със спор около условията, при които е дадена сградата под наем.