Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че провежда "извънредни" полети над Украйна в съответствие с Договора за открито небе, за да потвърдят ангажимента си към Киев след инцидента в Керченския проток, информира "Ройтерс".

Украйна иска от Запада да затегне санкциите срещу Русия

Украйна иска от Запада да затегне санкциите срещу Русия

Сеела "нестабилност и несигурност"

Преди седмица Русия иззе три украински кораба и арестува 24 украински моряци за нарушаване на държавните граници. Украйна протестира, тъй като твърди, че корабите са плавали в международни води.

Украйна трупа военна мощ на границата с Русия

Украйна трупа военна мощ на границата с Русия

Това обяви държавният глава Петро Порошенко

"Непровокираната атака на Русия срещу украинските военноморски кораби в Черно море до Керченския проток е опасна ескалация в модел на все по-провокативни и заплашителни действия", се казва в съобщение на Пентагона.

"САЩ се стремят към по-добри отношения с Русия, но това не може да се случи, докато незаконните и дестабилизиращи действия на Русия продължават в Украйна и другаде", допълват от военното министерство.

Украйна прекрати Договора за дружба с Русия

Украйна прекрати Договора за дружба с Русия

Той ще бъде прекратен от 31 март 2019 г

Договорът за установяване на режима Открито небе (ДОН) е открит за подписване на 24 март 1992 г. в Хелзинки. Той влиза в сила от 01 януари 2002 г. след ратифициране от всички страни по него.

Република България подписва договора на 24 март 1992 г. и го ратифицира на 15 април 1994 г.