Влиятелната сестра на лидера на КНДР Ким Чен-ун предприе словесна атака по адрес на външния министър на Южна Корея, който постави под съмнение официалната позиция на Пхенян, че в тоталитарната държава няма нито един случай на коронавирус, пише "Гардиън".

Южна Корея осуети хакерска атака на КНДР за кражба на информация за ваксина

Южна Корея осуети хакерска атака на КНДР за кражба на информация за ваксина

КНДР с опит да засегне южнокорейски фармацевтични компании

Ким Йо-чен, най-малката сестра на вожда на КНДР, описа коментари на южнокорейския външен министър Кан Кьон-уха като "безразсъдни" и обвини топ дипломата, че се опитва да навреди на вече обтегнатите отношения между двете държави.

Миналата седмица Кан Кьон-уха заяви, че е трудно да се повярва, че в Северна Корея няма случаи на коронавирус вече една година от началото на пандемията.

Не е възможно да се потвърди позицията на КНДР, но експерти смятат, че е малко вероятно страната да е избегнала вируса, въпреки че затегна охраната по границите и забрани международните полети в края на януари.

Германия се счепка с Китай и Русия за КНДР в ООН

Германия се счепка с Китай и Русия за КНДР в ООН

Съветът за сигурност засили санкциите срещу КНДР от 2006 г.

Ким Йо-чен, висш представител в управляващата Корейска работническа партия, описвана като де факто втория в управлението на страната след Ким Чен-ун, добави, че "никога няма да забравят думите й и тя ще трябва да си плати скъпо", като има предвид външния министър на Южна Корея.

По време на форум в събота Кан Кьон-уха заяви, че пандемията е "направила Северна Корея още повече Северна Корея" заради затварянето и липсата на дебат за мерките срещу коронавируса.

КНДР строи две нови подводници, способни да изстрелват балистични ракети

КНДР строи две нови подводници, способни да изстрелват балистични ракети

През 2016 г. за първи път се появи информация

Миналата седмица севернокорейската агенция KCNA обяви, че страната наложи извънредни мерки в Пхенян, включително затвори ресторантите и други обществени места, ограничи движението на хора около столицата.

Някои медии отбелязват, че с коментара си Ким Йо-чен е прекъснала месеци мълчание.