Президентът на Китай Си Дзинпин призова за засилване на идеологическото образование в училище, информира "Ройтерс".

Китайските учители трябва да отговорят на "лъжливи идеи и мисли", когато се разпространяват в политическите и идеологическите класове, обяви той няколко седмици преди да се навърши 30 г. от студентските протести на площад "Тянанмън".

Тръмп и Си Дзинпин се срещат най-рано в края на април

Тръмп и Си Дзинпин се срещат най-рано в края на април

За да подпишат споразумение за прекратяване на търговската война

Пекин води кампания срещу разпространението на "западните ценности" в образованието, особено в университетите. Органът за борба с корупцията към Китайската комунистическа партия е изпратил инспектори, за да наблюдават учителите за "неуместни" коментари в клас.

На симпозиум за учителите по идеологическа и политическа теория в Пекин Си коментира, че партията трябва да възпитава поколения от таланти в подкрепа на лидерството и социалистическата система на Китай.

Европейците вярват повече на Путин и Си Дзинпин, отколкото на Тръмп

Европейците вярват повече на Путин и Си Дзинпин, отколкото на Тръмп

Мюнхенската конференция за сигурност предупреди, че ЕС е "особено зле подготвен" за "новата ера на конкуренция на големите сили"

"Важно е постепенно да се открият и да се подобрят курсовете по идеологическа и политическа теория в началното, основното и средното училище, което е важна гаранция за обучение на бъдещите поколения, които са добре подготвени да се присъединят към социалистическата кауза", подчерта Си Дзинпин.

"Идеологическите и политическите класове трябва да предадат преобладаващата идеология на страната и директно да отговорят на лъжливи идеи и мисли", добави той.

По-рано правителството призна, че политическото образование в университетите е остаряло, макар че министърът на образованието обяви през миналата година, че проблемът е оправен.

"Ние сме напълно уверени и способни да водим курсовете по идеологическа и политическа теория по-добре", отбеляза китайският президент.

"Идеята за социализъм с китайски черти в нова ера трябва да бъде използвана за образоване на хората и за наставляване на учениците, за да засилят увереността си по пътя, теорията, системата и културата на социализъм с китайски черти и да засилят патриотизма", призова Си Дзинпин.

Китай обяви критиката на Сорос към Си Дзинпин за безсмислена

Китай обяви критиката на Сорос към Си Дзинпин за безсмислена

"Съответният американец може да коригира отношението си и да не бъде късоглед"

Курсовете и лекциите в университетите са особено затегнати и под контрола на правителството, което се страхува да не се повторят продемократичните протести от 1989 г., водени от студенти, които бяха смазани от армията.