Милиардерът Джордж Сорос стои зад назначението на посредник на ЕС по урегулирането на политическата криза в Албания през 2011 година и финансирането на организаторите на безредиците в американския град Фъргюсън (щатът Мисури) през 2014 година. Това съобщава телевизионният канал Fox News, цитиран от ТАСС.

Хакнаха организации на Джордж Сорос

Хакнаха организации на Джордж Сорос

Повече от 2 500 файла от организации

Телевизията се позовава на 2 576 документа на компании и организации под контрола на Сорос, които бяха разпространени в интернет от хакери от DC Leaks. Материалите са с дата 2008-2016 година. Изтеклите файлове показват влиянието на Сорос в политическите и дипломатическите работи.

В един от мейлите милиардерът лично е писал на тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън през 2011 година, призовавайки за намеса в политическата криза в Албания. В рамките на дни е изпратен посланик, който той е препоръчал.

Други мейли показват, че Сорос е използвал своите милиарди, за да прокарва антиизраелски дневен ред, докато други документи детайлно разкриват финансиране на различни организации, които са свързани с безредиците във Фъргюсън.