Властите в Белгия предприемат засилени мерки за сигурност. Днес в Брюксел се гледа делото срещу Салах Абдеслам - последният оцелял заподозрян за атентатите в Париж през 2015 година, при които загинаха над 130 души, предаде АФП.

Рано сутринта 28-годишният Салах Абдеслам е напуснал затвора с конвой от полицаи. Очаква се стотици служители на службите да охраняват сградата на съда в Брюксел по време на процеса.

Процесът срещу Салах Абдеслам отложен за 5 февруари

Процесът срещу Салах Абдеслам отложен за 5 февруари

Процесът срещу него трябваше да започне в понеделник, но Абдеслам си нае нов адвокат

Срещу Абдеслам са повдигнати обвинения за опит за убийство на няколко полицейски служители в терористичен акт и притежание на забранени оръжия за извършването на терористичен атентат.

Обвиненията касаят и атентата в Брюксел от месец март 2016 година. Нападението стана четири месеца след атаката в Париж и само няколко дни след ареста на Салах Абдеслам. При терористичния акт загинаха 35 души.

Френски гражданин, но отгледан и пребивавал в Брюксел, Салах Абдеслам се укри в Белгия след атаките в Париж на 13 ноември 2015 г., при които загинаха 130 души. Той се укриваше от полицията няколко месеца преди да бъде задържан. Салах Абдеслам беше задържан на 18 март 2016 г. в Брюксел.

Салах Абдеслам продължава да мълчи

Салах Абдеслам продължава да мълчи

Говорител на прокуратурата в Париж заяви, че Абдеслам е бил изправен