Тед Круз обяви, че се оттегля от надпреварата за Белия дом след като загуби надпреварата на Републиканската партия за Индиана, съобщи Си Ен Ен.

Тед Круз благодари за подкрепата, но призна, че няма вече и теоретичен шанс да спечели. На вота той взема около 30% срещу близо 54% за Доналд Тръмп..

Очаквано Доналд Тръмп спечели щата Индиана. Още след затварянето на последните избирателни секции в този индустриален щат американски телевизии обявиха Тръмп за победител.

След Индиана изглежда, че никой не може да спре Доналд Тръмп от получаването на номинацията на партията за президентските избори в САЩ през ноември, коментира Си Ен Ен.

В лагера на Демократическата партия Бърни Сандърс победи Хилари Клинтън в щата Индиана. Той получи подкрепата на 52% от демократите, а Клинтън спечели 47%. Сандърс взема 43 делегати, а Клинтън - 37.

Въпреки това Клинтън е на 90% от победа на вътрешните избори в Демократическата партия, тъй като тя има подкрепата на 2 220 делегати (плюс над 500 суперделагати) при необходими 2 383, за да спечели номинацията. Сандърс е събрал 1 449 делегати ( плюс 39 суперделегати).