Бившият президент Доналд Тръмп очаквано удари политиката на наследника си в Белия дом Джо Байдън и демократите по време на интервю за Fox News. По думите му, новата администрация съсипва всичко хубаво, което той е направил по време на мандата си - решението на миграционния натиск от Мексико и други държави, борбата с коронавируса, икономическата криза и външната политика.

Също така, Тръмп използва случая, за да се обяви за истинския победител в президентските избори, които са му били "откраднати".

Байдън демонтира политиката на Тръмп мигрантите да остават в Мексико

Байдън демонтира политиката на Тръмп мигрантите да остават в Мексико

Вашингтон се ангажира с "възстановяването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система"

Тръмп заяви пред "Fox News Primetime", че той и мексиканският президент Андрес Обрадор са изградили "страхотни отношения" със съвместен интерес от контрола на незаконната имиграция и изграждането на ефективна гранична стена. "Имахме много добри отношения. Мексиканците имаха 28 000 войници на нашата граница, докато строихме стената и също спираха мигранти на северната им граница от Хондурас, Салвадор и Гватемала", каза той. "Днес те влизат. Погледнете. Те влизат от чужди страни. Виждам, че влизат от Йемен. Те идват от Близкия изток. Идват отвсякъде", каза той. Това е позор."

"Те ще унищожат страната ни, ако не направим нещо по въпроса." обвини Тръмп демократите. Според него, Байдън вече е подкопал напредъка, постигнат от администрацията му  по отношение на националната сигурност и проверката на търсещите убежище. "Честно казано, страната ни не може да се справи с увеличаването на мигрантите. Това е криза, каквато рядко сме имали и със сигурност никога не сме имали на границата. Но тя ще се влоши много повече."

Всъщност, стената по границата бе повод за конфликти с мексиканските власти.

На въпрос дали бившия президент дали ще препоръча на своите поддръжници доброволно да се ваксинират срещу коронавирус, след като в момента значителна част от републиканците са скептични, Тръмп отговори утвърдително. "Бих", отговори Тръмп. "Бих препоръчал на много хора, които не искат да го получат и много от тези хора гласуваха за мен, честно казано. Но отново имаме своите свободи и трябва да живеем според тях и аз също съм съгласен с това. Но това е страхотна, безопасна ваксина и е нещо, което работи." Тръмп заяви, че фармацевтичните компании и FDA работят "денонощно" за разработване на различните ваксинации. Припомняме, че по-рано стана ясно, че Тръмп и съпругата му Мелания са били ваксинирани през януари в Белия дом. Не стана ясно обаче с коя ваксина. Двамата също така преболедуваха коронавируса. Тръмп преди това бе сред скептиците по отношение на вируса и предпазните мерки.

Тръмп ваксиниран срещу коронавирус през януари

Тръмп ваксиниран срещу коронавирус през януари

Във Флорида призова хората да се имунизират

По време на интервюто си Тръмп също опроверга Байдън и демократите за поскъпването на цените на газа, след като изпълнителната заповед на новия президент ограничава производството и транспорта на американската енергия. "Когато гледам какво се случва, бяхме енергийно независими. Цените на газа се покачват с много по-бързи темпове, отколкото никой не е виждал отдавна. Имахме много ниски цени на газа и въпреки това имахме повече работни места в енергетиката, отколкото някога е имало", каза Тръмп. Тръмп каза, че докато Байдън и неговата партия се стремят към повишения на данъците и това ще бъде опустошително за икономиката.

Тръмп все още обвинява служителите на Върховния съд и щата Джорджия за загубата на изборите през 2020 г. с повече от 7 милиона гласа. Той продължава да твърди, че цялото разследване срещу него е откровена измама. Припомняме, че през февруари, прокурорите в най-многолюдния окръг на американския щат Джорджия образуваха наказателно производство относно продължилия с месеци натиск на бившия президент Доналд Тръмп за обявяване на недействителни на резултатите от президентската надпревара в щата, който по-конкретно включваше Тръмп да се обажда на щатския секретар Брад Рафънспъргър, за да му "намери" още гласове.

Експрезидентът все още е уклончив относно кандидатирането си за президент за вота през 2024 година. По думите му, той първо чака републиканците да си върнат контрола над Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) през 2022 г., въпреки че социологическите проучвания и сега му дават подкрепа.

Тръмп мълчи за изборите 2024 година, те все още са далече ...

Тръмп мълчи за изборите 2024 година, те все още са далече ...

В първите си интервюта след напускането на Белия дом