Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп е в „отлично физическо здраве”. Това става ясно от писмо на личния му лекар, предоставено от магната на американския вестник „Вашингтон пост”.

В писмото дългогодишният му лекар Харолд Бърнстейн отбелязва, че магнатът взема лекарства, статин, за намаляване на холестерола. Той е с наднормено тегло. Висок е 190 сантиметра и е с тегло 107 килограма. Кръвното му е 116 на 70.  Цялостната оценка на лекаря е, че милиардерът е в отлично здраве.

Магнатът взема розувастатин за намаляване на липидите и ниски дози аспирин. Не употребява тютюневи продукти или алкохол, пише лекарят.

Обаче от информацията не става ясно медицинското минало и други здравословни проблеми, които е имал Доналд Тръмп.

Миналата година в подобно писмо лекарят писа, че Тръмп е в „изключително” здраве и че той ще бъде „най-здравият някога избиран президент”.

70-годишният Тръмп използва услугите на медицинското лице от 1980 година.

Тръмп е хоспитализиран само веднъж като дете на 11 години за отстраняване на апендицит”, пише Борнстейн.

Днес се очаква Тръмп да обсъди резултатите от последния медицински преглед в телевизионно предаване.

За разлика от Тръмп кандидатът на демократите Хилари Клинтън през последната седмица боледува от пневмония.

От кампанията на бившата първа дама вчера разпространиха писмо от личния й лекар, в което се отбелязва, че тя е лекувана от бактериална пневмония, но като цяло е в добро здравословно състояние и e „здрава да служи като президент”.