Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп отправи нови словесни атаки по адрес на бившия държавен глава Бил Клинтън в "Туитър", съобщава "Франс прес".

Бившият президент постави под въпрос интелекта на магната.

На случайна дискусия в книжарница в Ню Йорк по-рано този месец Клинтън отговори на въпрос дали той смята, че Тръмп е умен: "Той не знае много. Едно нещо, което той знае, е как да се изнерви, бели мъже да гласуват за него".

Клинтън направи коментара на 10 декември, съобщен от редактор на местен вестник, който случайно е бил в книжарницата. Коментарите бяха публикувани в понеделник от "Политико".

Бившият държавен глава също каза, че Тръмп му се е обадил след изборите и е звучал изненадващо сърдечен след така ожесточената предизборна кампания.

Обаче Тръмп не се сдържа и отговори на думите на Клинтън.

"Бил Клинтън твърди, че съм му се обадил след изборите. Греши, той ми се обади (с много приятни поздравления). Той не знае много (...) особено как да убеди хората, дори с безграничен бюджет, да гласуват във важните щати (и други). Те се фокусираха върху грешните щати", написа милиардерът в социалната мрежа.