Американският лидер Доналд Тръмп обяви каква е причината за бездействието на бившия президент Барак Обама относно намесата на Русия на президентските избори в САЩ.

"Причината, че президентът Обама не направи НИЩО относно Русия, след като е бил уведомен от ЦРУ за намеса, е, че той е очаквал Клинтън (Хилари- б.р.) да спечели...и той не е искал да разклати лодката", написа Тръмп в "Туитър" и добави, че Обама не е направил добро на демократите и на "нечестната" Клинтън.

Според него "истинската история е, че президентът Обама не направи НИЩО, след като беше информиран през август за руската намеса", подчертавайки, че Обама не е направил нищо цели 4 месеца.

Американският президент също се защити, че няма сътрудничество с Русия и не е възпрепятствал разследването на САЩ за евентуална руска намеса.

"Трябва да получа извинение", призова Тръмп.

По думите му демократите са нищо повече от препятствие, тъй като "нямат политики или идеи". "Те само отлагат и се оплакват", атакува ги той във връзка със здравната реформа "Обамакеър", която републиканците се опитват да отменят.