Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че Доналд Тръмп не е подготвен да бъде президент на страната и „той продължава да го доказва”, цитиран от АП и „Франс прес”.

Американският президент се чуди защо лидерите на Републиканската партия продължават да подкрепят милиардера.

По време на пресконференция с премиера на Сингапур в Белия дом Барак Обама призова републиканците да оттеглят подкрепата си за магната.

Според американския лидер критиката на Тръмп към семейството на загинал американски войник е последното доказателство, че номинацията на републиканците не може да води САЩ.

Това не е ситуация, при която имате епизодичен гаф. Това е всеки ден и всяка седмица, те се дистанцират от неговите изказвания”, каза Обама.  

Вярвам, че републиканската номинация е неспособна да бъде президент. И той доказва това”, продължи още той.

Скандал между магната и родителите на мюсюлманин, който е загинал във войната в Ирак миналото десетилетие, докато е служил в армията на САЩ, разгневи републиканци.  

Тръмп разкритикува Хизър Хан и Газала Хан, след като се появиха на сцената на конвента на демократите миналата седмица. Хизър Хан говори за службата на сина му Хумаюн и саможертвата, която е направил за страната, критикувайки предложението на Тръмп за временна забрана пускането на мюсюлмани в САЩ.