За пореден път американският президент Доналд Тръмп нападна демократите във връзка с президентските избори.  Това той направи в "Туитър", като от социалната мрежа маркираха и тази негова публикация кавто спорна.

Защо съдебните дела на Тръмп няма да променят резултатите от изборите?

Защо съдебните дела на Тръмп няма да променят резултатите от изборите?

В политическата реалност ние виждаме обвинения за масови изборни измами, но в съда различно

"От години демократите тръбят колко несигурни и подправени са изборите ни. Сега те казват каква прекрасна работа свърши администрацията на Тръмп, като направи тазгосишния вот най-сигурните избори някога. Всъщност това е вярно, с изключение на това, което направиха демократите. Фалшиви избори!", написа Тръмп.

Припомняме, че по-рано някои от съветниците на президента на САЩ Доналд Тръмп все още са с впечатлението, че президентските избори все още не са свършили.

Съветникът на държавния глава Питър Наваро коментира пред Fox Business, че се подготвят за втори президентски мандат на Тръмп.

Всички големи медии през последните шест дни обявиха Байдън за победител на президентските избори. Щатите вече започнаха да потвърждават резултатите. Следващия месец Байдън ще бъде обявен за победител в Избирателната колегия, а на 20 януари ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ. Доналд Тръмп влиза в историята като първия държавен глава с един мандат през XXI век.

Крайнодесни и популисти в Европа пригласят на Тръмп - губи ли той, техният свят се срива

Крайнодесни и популисти в Европа пригласят на Тръмп - губи ли той, техният свят се срива

Както "тръмпизмът в САЩ е жив, така е и с нашите собствени малки тръмпчета"

Междувременно голяма адвокатска кантора се е оттеглила от заведен от кампанията на Тръмп съдебен случай в Пенсилвания с искане да бъдат отхвърлени бюлетини, които са пуснати по пощата. Това е пореден удар върху опитите на американския президент да оспори резултатите от президентските избори в съда.

Базираната в Охайо кантора Porter Wright Morris & Arthur, която внесе жалба в понеделник, че използването на пуснатите по пощата бюлетини е създало "незаконна двустепенна система за гласуване" в щата, внезапно се оттегли от случая.

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън смазва държавния глава Доналд Тръмп с повече от 5 милиона гласа разлика на провелите се миналата седмица президентски избори.

Служители по сигурността отхвърлиха твърденията на Тръмп за изборни измами

Служители по сигурността отхвърлиха твърденията на Тръмп за изборни измами

CISA: Това са най-сигурните избори...

В събота стана ясно, че Байдън е победител на исторически президентски избори. Той спечели Пенсилвания и Невада, които му дадоха необходимите минимум 270 електорални гласа в Избирателната колегия. Тръмп отказва да признае поражението си.