Основният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е уверен, че ще получи достатъчно делегати, за да спечели номинацията на партията и предупреди за безредици, ако бъде отхвърлен.

Не мисля, че можете да кажете, че вие не я получавате автоматично. Мисля, че ще има безредици. Мисля, че ще има безредици. Аз представлявам много, много милиони хора”, каза той в интервю за СиЕнЕн, ако спечели повечето делегати и не бъде номиниран за кандидат на Републиканската партия.

Клинтън и Тръмп мачкат на Супервторника, Рубио се оттегля
Обновена

Клинтън и Тръмп мачкат на Супервторника, Рубио се оттегля

Марко Рубио загуби в своя щат Флорида

Припомняме, Тръмп и Хилари Клинтън от Демократическата партия затвърдиха доминацията си пред останалите кандидати след проведения вчера „Супервторник”.

Тръмп печели във Флорида, Илинойс и Северна Каролина. Губи в Охайо от Джон Касич. В Мисури милиардерът води с 0,2% пред Тед Круз при 99% от преброените бюлетини.

Към момента Тръмп има 621 делегати при необходими 1 237, за да спечели номинацията на Републиканската партия. Втори е Тед Круз с 395 делегати.

Клинтън печели срещу Бърни Сандърс във Флорида, Илинойс, Северна Каролина и Охайо. При 99% от преброените бюлетини в Мисури тя води с 50% срещу 49%. Бившият държавен секретар на САЩ държи 1 094 делегати, а Сандърс 774 при необходими 2 383 за излъчване на номинация.