Президентът на САЩ Доналд Тръмп се скара и с личния си адвокат Руди Джулиани. Американският лидер отказва да плати адвокатските хонорари на бившия кмет на Ню Йорк, пише "Гардиън", позовавайки се на американски издания.

Джулиани изигра ключова роля в неуспешните опити на Тръмп да отхвърли резултатите от президентските избори през ноември в американските съдилища. Адвокатът внесе редица съдебни жалби, обиколи спечелените от Джо Байдън ключови щати и разпространява лъжи, че изборите са били опорочени.

Личният адвокат на Тръмп Джулиани осъди бунтовете в Капитолия

Личният адвокат на Тръмп Джулиани осъди бунтовете в Капитолия

"Нашето движение цени уважението към закона, реда и полицията"

Според "Вашингтон пост" отношенията между Тръмп и Джулиани драматично са охладнели. Държавният глава инструктирал съветниците си да не плащат таксите на Джулиани за свършената от него работа. Президентът се обидил от искането на Джулиани да му се плаща по 20 000 долара на ден. Тази цифра се отрича от самия адвокат.

На представители на Белия дом дори им е наредено да не отговарят на обаждания на Джулиани.

Джулиани призна: Чувствах се зле, но не се самоизолирах заради коронавируса

Джулиани призна: Чувствах се зле, но не се самоизолирах заради коронавируса

Отишъл в болница след лекарски съвет

Очевидното скъсване с Джулиани - един от най-лоялните приближени на Тръмп - е допринесло за чувството на изолация и предателство, което има президентът на САЩ, коментират съветници.

Тръмп не е доволен от това, че членове от най-близкото му обкръжение не са успели да го защитят след щурма в Капитолия през миналата седмица. Много също си замълчаха след гласуването на импийчмънта срещу Тръмп в Камарата на представителите в сряда.

Тръмп: Джулиани се справя добре, няма треска

Тръмп: Джулиани се справя добре, няма треска

Адвокатът на президента бе приет с коронавирус в болница

Отказът на президента на САЩ да плати таксите на Джулиани е още един удар за бившия федерален прокурор. Джулиани вече е засипан от критики заради потенциална роля в насърчаването на поддръжниците на Тръмп да щурмуват Капитолия.