Личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп Руди Джулиани, който бе приет за няколко в болница след положителен тест за COVID-19 в началото на декември, призна, че се е чувствал зле дни наред преди да се изследва, предаде "Индипендънт".

Изпитвал е постоянна преумора.

Той не се е самоизолирал навреме и е посещавал публични събития. Приет е в болница по съвет на лекар, но остава там само три дни.

Джулиали съобщи за кашлица, задух и треска.

Той се справя добре в болницата и няма треска. Това каза президентът Тръмп по-рано.

Тръмп: Джулиани се справя добре, няма треска

Тръмп: Джулиани се справя добре, няма треска

Адвокатът на президента бе приет с коронавирус в болница

Припомняме, че Джулиани бе последният от дългата поредица приближени до Тръмп, които бяха засегнати от пандемията. Президентското семейство също се лекува.

Джулиани обикаля страната като основен изразител на усилията на Тръмп да атакува чрез съда резултатите от президентските избори, спечелени от опонента му Джо Байдън.

До момента обаче съдилищата в различни щати отхвърлиха исковете и Байдън бе признат за победител.

Според данни от университета "Джонс Хопкинс", САЩ са регистрирали почти 300 000 смъртни случая от Covid-19 и повече от 16 милиона заразени.

Агенцията по лекарствата защити работата си след натиска на Белия дом

Агенцията по лекарствата защити работата си след натиска на Белия дом

Спешно одобрение бе дадено за ваксината на Pfizer, но Тръмп пак критикува регулатора

От следващата седмица започват и ваксинации, след като Агенцията по храните и лекарствата даде спешно одобрение на ваксината на Pfizer след настояването на Белия дом.