Президентът на САЩ Доналд Тръмп завършва втората си година на управление с рейтинг 46% на одобрение, показва проучване на Фокс нюз.

52% не одобряват управлението му. През януари рейтингът на президента беше 45-53%.

National Enquirer призна: Покривахме неудобни факти за Тръмп

National Enquirer призна: Покривахме неудобни факти за Тръмп

Става въпрос за аферите с жени, за които е трябвало да бъдат платени огромни подкупи

Сондажът разкрива, че има разделение по отношение на икономиката. Американците смятат, че икономическите политики на президента не им помагат. По-малко хора са оптимисти относно бъдещите икономически условия в сравнение с преди две години.

45% от анкетираните смятат, че икономиката ще бъде в по-добра форма до една година, което е спад от 56 на сто през декември 2016 г. Въпросът е задаван в проучвания на американската телевизия през последните 20 г. Данните от последния сондаж показват, че това е най-песимистичната позиция от февруари 2001 г.

Тръмп и демократите се скараха за стената

Тръмп и демократите се скараха за стената

Тръмп направи коментара по време на драматична публична срещ

В момента 47 на сто вярват, че икономиката е в отлично или добро състояние, докато 51% определят условията като горе-долу или лоши.

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва намеса на Русия на президентските избори през 2016 г., се представя по-добре. 56% срещу 37 на сто одобряват действията му. 42 на сто смятат, че разследването в крайна сметка ще укрепи държавата, а 34% са на мнение, че ще я отслаби.

48 на сто са на мнение, че кампанията на Тръмп е координирала действията си с руснаците през 2016 г. 37% вярват, че не е имало сговор, което е с 15% надолу в сравнение с 52 на сто през юни 2017 г.

51% се съмняват, че Мълър ще открие доказателства, че Тръмп е извършил престъпление или за импийчмънт. 40% са на мнение, че вероятно Мълър ще намери доказателства за престъпления.

В проучването са участвали 1 006 души от 9 до 11 декември 2018 г.