Третият терорист на летището в Брюксел, който е успял да избяга, е идентифициран като Наджим Лаахрауи, съобщава белгийската медия DH.

Медията отбелязва, че вероятно мъжът в бяло на разпространената от полицията снимка с трима заподозрени за атаките на летището в белгийската столица е Лаахрауи.

Снимка 224997

Източник: VTM

24-годишният е издирван, след като беше открито негово ДНК в жилища, използвани от парижките атентатори.

Припомняме, преди няколко дни белгийската прокуратура установи самоличността на нов съучастник при терористичните атаки в Париж през ноември 2015 годин, а именно Наджим Лаахрауи.

Досега той е бил известен с фалшивото име Суфиан Каял.

Разследването показва, че Суфиан Каял може да бъде идентифициран като Наджим Лаахрауи, роден на 18 май 1991 година, и който е пътувал до Сирия през февруари 2013 година", се допълва в съобщение на прокуратурата в Брюксел.

С името Суфиан Каял Лаахрауи наел апартамент в градчето Auvelais, близо до централния белгийски град Намюр, където атаките са били планирани.

Белгия установи самоличността на нов съучастник при атаките в Париж

Белгия установи самоличността на нов съучастник при атаките в Париж

Досега той е бил известен с фалшивото име

Той използвал същото фалшиво име на границата между Австрия и Унгария на 9 септември 2015 г., когато е пътувал заедно със Салах Абдеслам и Мохамед Белкаид.

Терористи удариха Брюксел
на живо

Терористи удариха Брюксел

Най-малко 31 загинали и 136 ранени при три експлозии

Според информацията на белгийските власти 31 души са загинали при серия експлозии в Брюксел във вторник сутринта. Първите две експлозии станаха на летище „Завентем”, североизточната част от центъра на Брюксел, около 8 часа сутринта. На летището загинаха най-малко 11 души и над 100 са ранени. Около час по-късно последва трета експлозия на метростанция „Малбек” на rue de la Loi, близо до централата на ЕС. 20 души загинаха и 130 са ранените.