Израелската армия обяви, че е убила трима палестинци на територията на Западния бряг. Те, въоръжени с ножове, брадви и пушка и са се опитали да влязат в израелското селище Адора близо до град Хеброн. При престрелката един израелски войник също е бил ранен.

Според палестинската информационна агенция "Уафа" двама от нападателите са били на 16 години, а един - на 19 години, съобщава Standard.

Междувременно координаторът на ООН за извънредните ситуации Мартин Грифитс отново призова за прекратяване на огъня в изицата Газа.

Това, на което светът стана свидетел от 7 октомври насам, когато терористи от Хамас и други групировки извършиха най-тежкото клане в историята на Израел, е "петно върху колективната ни съвест", заяви Грифитс пред Съвета за сигурност на ООН в петък.

"Преди всичко отново призовавам Съвета да предприеме спешни действия за прекратяване на тази война", заяви ръководителят на Службата на ООН за спешна помощ.

За около 100 дни израелската армия превърна в руини големи части от ивицата Газа. По информация на ООН около 360 000 жилищни единици в палестинската територия са разрушени или повредени, а от анклава непрекъснато идват призиви за хуманитарна помощ.

Групировката "Хамас", който управляваше официално анклава повече от десетилетие, обаче и продължава да държи в плен вече неизвестен брой израелски граждани, взети като заложници в началото на октомври месец. От две седмици Израел не е предоставял информация от разузнавателни данни колко от тези заложници смята за живи.

6 палестинци и 1 израелец убити при сблъсъци на Западния бряг

6 палестинци и 1 израелец убити при сблъсъци на Западния бряг

Израелски самолет е стрелял по палестински екстремисти, които са атакували войски в град Дженин