Британски педофил, който е малтретирал 200 малайзийски бебета и деца и е споделял снимки на престъпленията си в тъмната мрежа, е убит в затвора, съобщава "Гардиън".

Ричард Хъкъл, фотограф от Ашфорд в Кент, който получи 22 доживотни присъди, след като признава 71 престъпления срещу деца на възраст между шест месеца и 12 години от 2006 г. до 2014 г., е намерен мъртъв в затвора "Фул Сътън" в Северен Йоркшир.

Хъкъл се представял за учител по английски и филантроп пред бедни християнски общности в Куала Лумпур. С някои от 23-те деца, идентифицирани в обвиненията, е злоупотребявано с години, включително едно от 3-годишна възраст до 10-годишна възраст.

Първоначално той е изправен пред 91 обвинения, но разследващите смятат, че броят на жертвите му е много по-голям, след като е намерен дневник и карта с резултати в компютъра, в който Хъкъл си давал оценки за различни видове малтретиране на 191 момичета и момчета.

Каталогът му със злоупотреби се простира от 19-годишната му възраст, той е 30-годишен, когато е затворен през 2016 година.

"Фул Сътън" е затвор с максимална сигурност с капацитет за около 558 затворници-мъже от категория A и Б. През 2011 г. убиецът на деца Колин Хач е удушен с части от чаршафи в затвора. Убиецът му, 36-годишният Деймиън Фоукс е в затвора по присъда за убийство.

Хъкъл е арестуван на летище Гетуик от служители на Националната агенция за престъпност през декември 2014 г. след информация от австралийските власти.

В онлайн публикации Хъкъл се хвали: "Бедните деца определено са много по-лесни за съблазняване, отколкото западните деца от средната класа... Бях ударил джакпота, 3-годишно момиче, толкова лоялно към мен, колкото и моето куче и никой сякаш не го интересува".

Миналата година БиБиСи продуцира документален филм за Хъкъл, който изследва близостта му с деца в Камбоджа, Индия и Великобритания. Пенсионираният полицай Джим Гамбъл, който води разследвания за насилие над деца във Великобритания, призова за по-задълбочено разследване на потенциални злоупотреби във Великобритания.

Говорителят на службата по затворите потвърждава, че Хъкъл е мъртъв, но не коментира, докато полицейското разследване на неговата смърт продължава.

Интерпол спря педофили в "тъмната мрежа", спасени са 50 деца

Интерпол спря педофили в "тъмната мрежа", спасени са 50 деца

Българските ГДБОП свалят сървърите на уебсайта, a в близо 60 страни се провеждат разследвания