Още двама души са били арестувани в Англия като част от разследването на смъртта на 39 души, открити в хладилното ремарке на ТИР в графство Есекс, съобщиха от британската полиция.

Мъж и жена, и двамата на 38 години от Уорингтън, са били арестувани по подозрение в заговор за трафик на хора и по подозрение в непредумишлено убийство на 39 души, уточниха от полицията в Есекс, цитирана от британските медии.

Китай настоя Великобритания да понесе отговорност за жертвите в камиона

Китай настоя Великобритания да понесе отговорност за жертвите в камиона

"Защо тези бедствия винаги се случват във Великобритания, а не в Европа или Америка?"

Арестите са последвали обиски на адреси в графство Чешър.

25-годишният шофьор на камиона Мо Робинсън, който е от Северна Ирландия, беше арестуван в ранните часове на сряда и остава в ареста, като разследващите все още продължават да го разпитват.

Жертвите - 31 мъже и осем жени - се смята, че са китайски граждани. Телата бяха открити в индустриална зона в югоизточния английски град Грейс посред нощ в сряда.

Никога не е имало фирма на адреса, където е регистриран камионът-убиец в Есекс

Никога не е имало фирма на адреса, където е регистриран камионът-убиец в Есекс

Камионът е влязъл във Великобритания през Белгия, а не през Уелс

Днес обаче британските медии съобщиха, че няколко от жертвите може да са виетнамци. Би Би Си са разговаряли със семействата на трима виетнамци, които са притеснени, че техни роднини може да са били в камиона. 

Семейството на една 26-годишна жена е казало, че тя е изпратила текстово съобщение, в което е заявила, че се задушава. Това е станало във вторник вечерта и досега те не са осъществявали контакт. Те са разкрили, че са платили 30 000 паунда, за да може тя да бъде нелегално закарана във Великобритания

Другите две семейства са свързани с 26-годишен мъж и 19-годишна жена.

Братът на 19-годишната е казал, че тя му се е обадила рано във вторник, за да каже, че влиза в контейнер и изключва телефона си, за да избегне разкриване от властите. След това от нея няма ни вест, ни кост, но братът уточнил, че трафикант на хора върнал парите на семейството. 

Роднините на 26-годишния мъж, с когото тя е пътувала, също са получили обратно парите си.