САЩ не разполагат с информация за възможна подготовка в КНДР за изпитание на междуконтинентална балистична ракета в близко бъдеще. Това заяви командващият американските войски на Корейския полуостров генерал Робърт Ейбрамс по време на видеоконференция с Института за корейско-американски изследвания, информира ТАСС.

КНДР посрещна Нова година с концерт и заря въпреки ограниченията заради COVID-19

КНДР посрещна Нова година с концерт и заря въпреки ограниченията заради COVID-19

Артисти и музиканти пееха и танцуваха на сцена

На въпрос за възможно провеждане на изпитание на междуконтинентална балистична ракета от Пхенян в началото на годината, генералът отговори, че не разполагат с такава информация. 

Той изрази скептичност по отношение на проведения през октомври 2020 г. военен парад в Пхенян по повод 75 г. от основаването на Корейската работническа партия.

КНДР получи хранителни продукти за 10 млн. долара от 6 държави

КНДР получи хранителни продукти за 10 млн. долара от 6 държави

България също е сред помогналите

Според него трябва да бъдат предпазливи с предположението, че всички показани оръжия са напълно боеспособни системи, за да не паднат в този капан. Той подчерта, че нямат хора да видят какво наистина е реално, а не някакви визуални инструменти.

Няма да се изненадам, ако по-късно се окаже фасада от стремежи по отношение на това, което КНДР иска да развие, подчерта Ейбрамс.

В края на декември агенция "Йонхап" съобщи, позовавайки се на доклад на южнокорейския Институт за политически изследвания "Асан", че КНДР може да проведе изпитание на междуконтинентална балистична ракета в първия месец от управлението на новоизбрания президент Джо Байдън, ако ядрените преговори между САЩ и Северна Корея не излязат от задънената улица.

Осем държави ужасени от зверствата в КНДР

Осем държави ужасени от зверствата в КНДР

Ситуацията с човешките права в КНДР е ужасяваща

През октомври на военния парад Северна Корея показа междуконтинентална ракета с обсег на действие 12 874 километра, способна да порази всяка точка на територията на САЩ.