Началникът на канцеларията на федералния канцлер Хелге Браун съобщи, че ваксината против коронавирус няма да е задължителна.

В интервю за Funke Mediengruppe Браун заяви, че хората, които не искат да се ваксинират, ще бъдат отговорни за риска, който сами поемат.

Германия отвори границата си с Люксембург

Германия отвори границата си с Люксембург

Берлин облекчава мерките

По думите му борбата на Германия срещу разпространението на коронавируса е "много успешна". Очакванията му са да има ваксина в началото или средата на 2021 г.

В същото време хиляди германци излязоха по улиците, за да протестират срещу наложените от правителството ограничителни мерки за забавяне разпространението на коронавируса.

Смъртността от коронавируса в Германия е много по-ниска в сравнение с повечето европейски съседи и някои ограничителни мерки са отменени. Но протестите срещу наложените от кабинета на канцлера Ангела Меркел ограничения стават все по-гласовити и за втори пореден уикенд улиците са изпълнени с демонстранти.

Междувременно от Институт "Роберт Кох" съобщиха, че заразените с коронавирус в Германия са се увеличили с 620 до 173 772. Починалите нараснаха с 57 до 7881.

Германия отменя двуседмичната карантина за пристигащи от ЕС и Шенген

Германия отменя двуседмичната карантина за пристигащи от ЕС и Шенген

Новата мярка ще се прилага при условие, че пристигащият в Германия пътува от държава с малко случаи

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,3 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 300 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,5 млн. случая и повече от 307 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 1,6 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".

Хиляди германци на протест срещу ограничителните мерки на правителството

Хиляди германци на протест срещу ограничителните мерки на правителството

Обиждани в социалните мрежи като "ковидидиоти"