Атанас Атанасов от Реформаторския блок подаде оставка като председател на вътрешната парламентарна комисия. Това стана, след като ДСБ мина в опозиция. Новината днес обяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева. 

Парламентът провежда първото си заседание след ваканцията. 

Цачева съобщи още за промените в ДПС и освобождаването на Лютви Местан като председател на ПГ на ДПС. Обявени бяха и новите съпредседатели на групата на партията на Ахмед Доган, както и новите нечленуващи в ПГ депутати, последвали Лютви Местан.

Мариана Георгиева бе освободена като заместник-председател на комисията в Народното събрание по образование и наука.

Припомняме, в понеделник следобед бившият председател на ДПС Лютви Местан и петима негови сподвижници подадоха заявления за напускане на парламентарната група на ДПС.

На извънредно заседание на Централния съвет на партията в Боянските сараи на Доган на 24 декември лидерът на ДПС Лютви Местан бе свален от поста и бе изключен от партията. В знак на солидарност с него парламентарната група напуснаха и депутатите Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш.

Официално властта на ДПС бе поета от председателски съвет с членове настоящите депутати Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.