164 машини обработваха пътища в страната през нощта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Снегопочистващата техника е в денонощен работен режим. Съоръженията и настилките се обработват срещу заледяване и хлъзгавост.

Днес е определен жълт код за опасно време със значителни валежи от дъжд и сняг в 22 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Ветровито, по-студено и с валежи – 22 области са с жълт код

Ветровито, по-студено и с валежи – 22 области са с жълт код

На много места ще се образува снежна покривка...

АПИ призовава шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция и да не предприемат рискови маневри или изпреварване на снегопочистващата техника.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а на места е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа има на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и на тел. 0700 130 20.