Говорителят на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов опроверга в предаването „Денят" на Дарик радио твърденията на столичния кмет Бойко Борисов, че през последните 15 години в България са построени 1500 джамии.

Той уточни, че за този период само 56 са напълно новите мюсюлмански храмове, построени на място, където преди не е имало джамия и добави:

"От 1989 година до края на 2007 година - това е статистика до края на миналата година, джамиите, които са построени през този период, са 323, от тях само 56 са напълно нови, т.е. джамии, построени на места където до тогава е нямало джамия. 267 са възобновените от основи джамии, т.е. имало е някаква джамия, тя е била стара или не е отговаряла на нуждите на населението и са били построени на ново. Частично ремонтирани или реставрирани са 762 храма, извън тази бройка, която ви казах на новопостроените. Започнати, но незавършени към настоящия момент имаме 97 нови джамии, те не са завършени поради липса на средства. Искам да почертая, че преди не повече от 100 години в страната е имало над 3000 джамии, което ясно показва, че нуждата на мюсюлманите е много по-голяма от бройката, която съществува в момента".