През изминалото денонощие на територията на страната са станали 8 тежки пътнотранспортни произшествия с 10 ранени.
1 от пострадалите е с опасност за живота.

В района на София са станали 117 леки и 3 тежки катастрофи с 5 ранени.

Опасност от падащи камъни и свлачища има по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян - Чепеларе, Югово - Лъки, района на Козница, 4-ти км. при Никопол, Кресненското и Искърското дефиле, Хасково - Момчилград - Маказа, Бели пласт - Стремци, Черноочене - Кърджали и Голямо село - Жедна.

Пътищата от в страната са проходими при зимни условия. В по голямата част превалява сняг, а по-високите и усойни места са частично заснежени и заледени. Пътните служби ги обработват.

Нормална е обстановката в страната при зимни условия. Заради падналия сняг едно населено място е останало без ток. В момента екипи работят за възстановяването на електрозахранването в село Обручище - Стара Загора.

И в късните часове на нощта снеговалежът в Западните и Южните райони на страната продължи.

От Националната агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че активно се почистват пътищата в областите Благоевград и Кюстендил. Продължава почистването на територията на област Смолян. Чистят се и се опесъчават всички засегнати участъци на автомагистрала "Тракия".

Остава в сила ограничението за движение на товарни автомобили с вериги и без ремаркета и полуремаркета на прохода "Петрохан", в участъците Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Батак - Доспат, на област Пазарджик. С особено внимание трябва да се движат водачите на МПС в района на Крумовград.

Всички пътища на територията на район Пловдив се почистват и опесъчават. Републиканската пътна мрежа е в добро състояние за движение при зимни условия. НАПИ препоръчва на водачите на МПС да карат със съобразена скорост, на увеличена дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Заради падналия сняг автобусните линии на Столична компания за градски транспорт (СКГТ), които се движат по крайните квартали на София закъсняват с 5-6минути, съобщиха от компанията. Засега колите на градския транспорт в центъра се движат навреме.

От СКГТ заявиха, че ще наблюдават интензивността на пътникопотокът на Централна автогара и ЖП гара във връзка с края на почивните дни.
При необходимост те увериха, че имат готовност да предоставят допълнителни коли, но за сега такива не се предвиждат.
Няма издадена заповед за пускането на допълнителни автобуси и тролеи по линиите, които обслужват двете гари.