Здравният министър издаде заповед за отваряне на моловете от понеделник, 18 май.

Остава обаче забраната на територията на търговските центрове да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Борисов отваря моловете

Борисов отваря моловете

От понеделник отварят, а до края на деня Ананиев издава заповед

Със същата заповед от понеделник дейността си могат да възстановят и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 души за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Със заповедта се позволява на институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

Дейностите, които не се преустановени или забранени с новата заповед, се провеждат при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Припомняме, че търговските центрове бяха затворени още с обявяването на извънредно положение, като в тях работеха само хранителните магазини, аптеките и застрахователните и банкови офиси, където имаше такива. Вчера от името на БСК бе разпространено писмо с искане да се състави план и да се посочи конкретна дата за започването на работа на моловете.

И моловете искат да отварят вече

И моловете искат да отварят вече

Както и услугите за химическо чистене