Отварянето на големите търговски обекти тип мол разпореди премиерът Бойко Борисов.

Това се случва след срещата му с представители на големи търговски обекти и Българската ритейл асоциация. В срещата са участвали министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

По време на срещата детайлно са били разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас, уверяват от МС.

Заповед за това ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес, посочват от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

От цитираните думи на Борисов става ясно, че по темата е било разисквано в продължение на две седмици и то с колеги от икономиката, здравеопазването и щаба, като са били взети под внимание и медицинските аргументи.

"Надяваме се да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани", посочва премиерът Бойко Борисов.

И моловете искат да отварят вече

И моловете искат да отварят вече

Както и услугите за химическо чистене

Припомняме, че търговските центрове бяха затворени още с обявяването на извънредно положение, като в тях работеха само хранителните магазини, аптеките и застрахователните и банкови офиси, където имаше такива. Вчера от името на БСК бе разпространено писмо с искане да се състави план и да се посочи конкретна дата за започването на работа на моловете.