БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет. Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация.

По думите му на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа.

ДПС с шанс да влязат във властта само при невъзможност за друго правителство

ДПС с шанс да влязат във властта само при невъзможност за друго правителство

На Доган му харесвало да е извън властта и да е в сянка

Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати.

Виждат "африкански стил" в самозаявяването на Радев за втори мандат

Виждат "африкански стил" в самозаявяването на Радев за втори мандат

Дори диктатурите в Латинска Америка спазвали церемониала

Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна".

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори.