Коалиция "Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ и Воля) излязоха на протест пред сградата на ЦИК в София. Войводите негодуват от срамното решение на Комисията за разкриването на 112 секции в Република Турция за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Според организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов това решение на ЦИК ще позволи на турския президент Реджеп Ердоган чрез ДПС да влияе във вътрешните дела на България.

"Всички помним срещата, която проведоха Ердоган и партията на справедливостта с ръководството на ДПС в Турция. Ние Българските патриоти категорично сме против в Република Турция да бъдат разкривани секции за предсрочните парламентарни избори, защото Турция е недемократична държава, няма честност и прозрачност на изборния процес", категоричен бе Ангелов.

Затова "Българските патриоти" искат преразглеждане на решението за образуване на избирателни секции в Турция. Ако се стигне да има СИК в Турция, във всяка една секция да има машинно гласуване, иначе в противен случай ЦИК ще помогне на една етническа партия като ДПС да получи десетки гласове от хора, които дори не знаят и не пишат на български език.

Българските патриоти блокират ДПС - на границата с Турция и в прокуратурата

Българските патриоти блокират ДПС - на границата с Турция и в прокуратурата

ВМРО блокираха бул. "Александър Стамболийски"

Второто искане е във всяка една секция в Турция поне по двама представители на страната.

Третото искане на патриотите е да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция с горните две условия.

Ангелов призова, ако ЦИК не се съобрази с техните искания, да подадат оставка. Това тяхно решение е национално предателство към българските интереси, настоя той.

Съпредседателят на коалиционния съвет на "Българските патриоти" Искрен Веселинов допълни, че страната се намира във второ действие, втора част от пиесата на националното предателство, започнала от промените в Изборния кодекс. Ако толкова им е жал за гласовете, които идват от Англия и САЩ, има други начини те да бъдат гарантирани, посочи Веселинов.

Според него партиите на протеста извършили националното предателство. Веселинов обаче заподозря договорка за проект за кабинет, изразяващ се в мнозинството в ЦИК. ЦИК иска да има парламентарна група на ДПС и ДПС да бъде неизбежен фактор в политиката, смята Искрен Веселинов.

Припомняме, че от ВМРО настояха за вето от страна на държавния глава Румен Радев върху промените в ИК. Това обаче не стана.

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

ВМРО очерта условия за патриотично обединение, подава ръка на НФСБ, "Атака" и "Воля"