Кметът Бойко Борисов предложи с повишаването на цените за градския транспорт да се подобри и качеството му до 1 май, предаде БНР.

На днешното заседание на комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет за първи път беше обсъдена докладната записка на заместник-кмета Велизар Стоилов.

Пред съветниците Стоилов посочи, че предлага увеличение от 43 процента върху досегашната цена заради редица икономически фактори - инфлация, цени на горива и електроенергия и ръста на работните заплати.

Припомняме, че в докладната записка се предлага повишаване на цената на билета на 1 лев от 1 май, както и на част от картите за пътуване, като тази за един месец за цялата градска мрежа ще стане 45 лева.

Докато преди два месеца изчислената реална цена на пътуване беше 82,6 стотинки, сега тя, сметната по методиката за определяне на цена, вече е 98 стотинки, посочи Стоилов.

До 1 май, когато повишим цената на билетите за градски транспорт, трябва да предложим по-високо качество на услугата, каза столичният кмет.

Според Борисов това ще стане с много мерки, които ще бъдат предприети по отношение на градския транспорт.